2022-08-14

fqzz

bunga

Bagaimana untuk menyiram buluh pada musim sejuk? Penyiraman pada musim sejuk boleh disiram untuk menaikkan buluh untuk menyimpannya dalam empat musim!

Wenzhu hangat dan tidak tahan sejuk, jadi bagaimana untuk menaikkan buluh pada musim sejuk adalah tumpuan pembiakan buluh. Bagaimana untuk menyiram buluh pada musim sejuk adalah tumpuan pembiakan buluh musim sejuk. adalah masalah busuk dan lain -lain, jadi kaedah penyiraman pada musim sejuk di musim sejuk mesti menarik perhatian kita. Mari kita lihat bagaimana buluh musim sejuk disiram!

Bagaimana untuk menyiram buluh pada musim sejuk. banyak. Walaupun Wenzhu suka lembap, air di tanah periuk pada musim sejuk adalah perlahan. Jika terlalu banyak menyiram, daun buluh tidak mudah dibusukan, tetapi juga daun kuning atau lebih layu. Oleh itu, air boleh dicurahkan setiap dua hingga tiga hari pada musim sejuk, dan periuk bunga harus diletakkan di tempat yang hangat dengan cahaya matahari.

2. Sembur air dan taburkan air. Kerana daunnya sangat kecil, udara kering di bilik musim sejuk akan membuat daun kuning akibat dehidrasi. Oleh itu, air semburan pada daun buluh atau taburkan air di sekeliling periuk bunga untuk membentuk kawasan iklim kecil yang lembap di sekitar periuk bunga. Dengan cara ini, bukan sahaja kita boleh menghalang daun wenzhu dan kuning, tetapi ia juga akan menjadikan buluh buluh tumbuh cantik.

Saya memperkenalkan kepada anda bagaimana untuk menyiram musim sejuk buluh pada musim sejuk, jadi berapa lama kita harus mencurahkan air dalam buluh pembiakan harian? Izinkan saya memperkenalkan air. Malah, tumbuhan ini tidak mempunyai kaedah air tertentu . Kami biasanya menilai apabila air mengikut iklim dan pertumbuhan mereka. Pada masa yang sama, terdapat faktor lain, seperti saiz periuk bunga, jumlah tanah, dan sebagainya. Secara umum, ia boleh dinilai mengikut basah dan basah tanah. Sekiranya anda menyiramnya dalam keadaan tidak kering, mudah menyebabkan penyiraman terlalu banyak, supaya akar akan terjejas. Oleh itu, apabila tanah dikeringkan, setiap kali anda menyiramnya, anda boleh melembapkan tanah. Kecuali musim panas yang panas, lebih baik untuk mencurahkan air dua kali seminggu, dan air dapat disiram pada musim lain selama sepuluh hari.

Persekitaran dan buluh hidrologi lebih suka menjadi sejuk, dan diletakkan di beberapa kedudukan udara yang lancar bukan sahaja cantik tetapi juga sesuai untuk pertumbuhan mereka. Penyiraman yang betul menjadikan periuk bunga sentiasa mengekalkan keadaan lembap yang munasabah. Secara amnya, semua tanah di permukaan periuk bunga boleh basah. Sekiranya anda mempunyai cinta yang elegan, anda juga boleh menyemburkan beberapa kabus air pada buluh. Untuk membolehkan buluh tumbuh lebih cepat dan lebih subur, beberapa baja organik boleh digunakan secara sederhana.

Menambah nutrien, pertumbuhan Wenzhu secara semulajadi mempercepatkan. . Di beberapa tempat, buluh ditanam ke dalam laras yang diperbuat daripada buluh. Kaedah ini memastikan keupayaannya untuk menghantar air dan dapat mengekalkan air dengan lebih baik. Kesannya sangat baik.

Bagaimana untuk menyiram pertanian buluh memang penting, semua orang ingat untuk mengumpulnya!