2023-02-09

fqzz

bunga

Kaedah Kemasukan Teknik Susunan Bunga

Untuk pemula, perhatikan keperluan berat ringan. Budak di atas, bunga di bawahnya, warna cahaya di atas, dan warna -warna gelap turun. Ini seolah -olah kerja -kerja Camellia akan menjadi lebih semula jadi, dan perbezaan antara warna dan warna boleh membawa kesan cantik dan diselaraskan dan bersatu untuk penonton.

1. Berat berat dan bawah berat

Pengaturan bunga pemula, perhatikan keperluan berat ringan. Budak di atas, bunga di bawahnya, warna cahaya di atas, dan warna -warna gelap turun. Ini seolah -olah kerja -kerja Camellia akan menjadi lebih semula jadi, dan perbezaan antara warna dan warna boleh membawa kesan cantik dan diselaraskan dan bersatu untuk penonton.

2. Apabila bunga -bunga itu bertaburan dan dikumpulkan, pelbagai bahagian bahan bunga harus dikumpulkan seperti pokok. Ia kelihatan seperti akar yang sama, tetapi bunga dapat disebarkan dengan keperibadian. Perubahan dalam irama dapat Meningkatkan kesan yang sepadan dan lebih mudah disesuaikan dengan suasana alam sekitar semasa.

3, tinggi dan rendah terhuyung -huyung

Pengaturan bunga adalah keseronokan visual. Oleh itu, tabu pada garis lurus yang sama harus mengekalkan rasa ruang berlapis mengikut sudut tontonan yang berlainan Titik dan garis. Di samping itu, terdapat bahagian yang padat dan rumit di bawah premis meninggalkan peluntur.

4. Berikan satu sama lain

Sama ada item susunan bunga atau gabungan susunan bunga, ia harus echo di sekitar fokus untuk memastikan koordinasi kesedaran. Semasa mencerminkan integriti kerja, pastikan pengimbangan susunan bunga. Melalui echo bersama antara bunga, penglihatan orang dapat ditarik ke mata utama, dan hiasan lebih kuat.