2022-08-14

fqzz

bunga

Berapa lama saya boleh menaikkan carnations

Saya dapat menaikkan botol karnasi selama 10-15 hari. Sekiranya anda ingin memperluaskan kesegaran karnasi, anda perlu memotong pisau di bahagian bawah cawangan 45 u0026 deg; sudut dipotong, dan daun bawah dipangkas . Anda boleh meletakkan carnation di tempat yang berventilasi dan sejuk setiap hari. Berikan cahaya kira -kira 5 jam untuk menjaga karnasi dari segar.

Saya boleh menaikkan carnations selama 10-15 hari. Jika anda ingin melanjutkan masa pemeliharaan karnasi, anda perlu memotong pisau dari bahagian bawah cawangan 45 u0026 deg; kedudukan besar. Anda boleh meletakkan carnation di tempat yang berventilasi dan sejuk setiap hari. Berikan cahaya kira -kira 5 jam untuk menjaga karnasi dari segar.

Carnations boleh dibangkitkan selama 10-15 hari

Jika anda mempunyai sistem akar dengan sistem akar, anda boleh bertahan lama dan membuat penyelenggaraan yang munasabah, anda boleh menyimpan tumbuh. Jika ia adalah bunga dan camellia, ia boleh dibangkitkan selama 10 hingga 15 hari di bawah keadaan biasa. Tanpa sokongan bunga untuk masa yang lama, cawangan akan perlahan -lahan memakan nutrien dan akhirnya layu dan mati.

Jika anda ingin melanjutkan masa yang segar untuk carnations, anda perlu melakukan kerja penyerapan air yang baik, dari bawah akar 45 u0026 deg; Membuat carnations boleh menyerap lebih banyak air dan mengelakkan keadaan jatuh dan layu dalam carnations.

Jika anda ingin menyimpan carnations dari kesegaran, anda perlu memotong daun yang direndam di dalam air untuk mengelakkan pembiakan bakteria. Di samping itu, adalah perlu untuk menjauhkan diri dari barang -barang yang lebih menjengkelkan seperti buah -buahan dan sayur -sayuran, rokok, dan sebagainya. Selepas itu, ejen pemeliharaan boleh ditambah ke pasu untuk menjadikan warna carnations lebih jelas.

Untuk menjaga bunga karnasi dan tetap segar, ia boleh diletakkan dalam kedudukan yang lembut untuk penyelenggaraan setiap hari. Berikan 3 hingga 4 jam sehari. Secara langsung, jika tidak, ia akan mempercepatkan cawangan yang layu. Dan perlu memastikan pengudaraan dan pengudaraan alam sekitar, supaya Carnation dapat tumbuh dengan sihat.