2022-06-28

fqzz

bunga

Apa yang sedang berlaku?

Saya baru saja menaikkan bunga Gardenia dan berkembang, tetapi saya mendapati bahawa untuk seketika, saya mendapati bahawa bunga -bunga bunga Gardenia semakin kuning. Apa yang berlaku dengan daun? Adakah terdapat ubat yang baik?

Ingin tahu mengapa bunga Gardenia mempunyai masalah di atas. Pertama sekali, memahami tabiat pertumbuhan Bunga Gardenia: Bunga Gardenia lembap, hangat, cahaya yang mencukupi dan cahaya yang mencukupi dan cahaya yang mencukupi dan cahaya yang mencukupi dan cahaya yang mencukupi. Persekitaran pengudaraan yang baik, tetapi elakkan pendedahan cahaya yang kuat. Adalah dinasihatkan untuk menanam tanah asid yang longgar dan subur, baik. Penyebab bunga dan daun kuning juga berkaitan dengan faktor -faktor ini

Bunga taman seperti air, air yang tidak mencukupi boleh menyebabkan daun kuning, jadi anda mesti menyimpan tanah periuk, dan setiap hari Setiap hari taburkan air di daun taman dan dikelilingi oleh air untuk meningkatkan kelembapan udara, terutama kawan bunga di utara harus memberi lebih banyak perhatian. Tetapi premis air yang mencukupi adalah bahawa tanah potting longgar dan bernafas dan tidak mengumpul air.

Bunga Gardenia suka cahaya yang mencukupi. Pada musim bunga dan musim luruh, ia diberikan lebih daripada 8 jam cahaya matahari setiap hari. Elakkan pendedahan cahaya yang kuat pada tengah hari pada musim panas, dan astigmatisme diletakkan untuk penyelenggaraan.

Bunga Gardenia suka tanah berasid, dan kebanyakan tanah di utara negara saya malu.

Bunga -bunga Gardenia yang baru ditanam secara amnya tidak mempunyai keadaan ini. Banyak tahun menaikkan setahun sebelum nasib daun secara beransur -ansur berlaku di seluruh tumbuhan.

Langkah -langkah pemulihan:

Perhatikan persenyawaan, terutamanya baja kalium adalah penting, kerana ion kalium mempunyai kesan pengangkutan di tumbuh -tumbuhan gardenia, yang mesti dilakukan Penyerapan pemakanan. Jika tidak ada alat pengangkutan, potassium -berih bunga kebun tidak dapat bertahan. Apabila Gardenia tidak mempunyai kalium, daun lama akan berubah dari hijau ke coklat.